Bomässor

Mammuthus har under flera års tid deltagit i Bomässor med hus som blivit publikfavoriter. Här presenterar vi populära bidrag på hus vi byggt.

Pori 2018 - Luoto

Mikkeli 2017 - Kotikontti

Seinäjoki 2016 - Villa Roihu

Villa Roihu byggs i Pruukinranta, som är området för bostadsmässan i Seinäjoki 2016. Området ligger vid sjön Kyrkösjärvi i stadsdelen Huhtala. Huset levereras inflyttningsklart. Leverantören är Mammuthus och husets byggs av timmer.

http://villaroihu.blogspot.fi

Lapinlax 2015

Villautställningen i Lapinlax ordnades 10–19.7.2015. Vi tackar alla som besökte utställningen! På evenemanget presenterade vi ett ljust Mammuthus i ett plan som planerats tillsammans med kunden. Huset byggdes av fasat timmer.

Timmerhusen från Mammuthus är energieffektiva. Tack vare timrets massiva konstruktion är inomhusluften alltid sund och behaglig! Huset har jordvärme, vilket borgar för problemfri uppvärmning. Golvvärmen med vattencirkulation känns extra skön när det är smällkallt ute. Belysningen i huset är väl tilltagen eftersom lågenergiarmaturerna inte ställer några stora krav på elmätaren.

Vid planeringen av utställningshuset stannade vi för rum med tydliga och enkla planlösningar som är lätta att möblera. Den öppna storstugan med kök är hemmets hjärta. Vardagsrummet och köket ligger nära varandra, vilket ger en välfungerande miljö för olika festligheter i hemmet. Det finns egna utrymmen för alla grundläggande moment i vardagen. Klädvårdsrummet och tvättutrymmena ligger behändigt nära sovrummet och köket. Husets andra ingång ligger i gaveln, vilket gör det lätt att sköta vardagssysslorna. En trevlig detalj även för bastubadaren, som kan enkelt stiga ut för att svalka av sig. Den fungerande planlösningen garanterar ett förmånligt boende utan att göra avkall på kvaliteten.

Huset har en rymlig entréhall, innertaket i vardagsrummet är högt och det naturliga ljuset faller vackert in i samvaroutrymmena genom de stora vardagsrumsfönstren. Den skyddade terrassen är perfekt till exempel för grillning på sommaren. Huset är mycket rymligt, särskilt när man tänker på dess storleksklass.

Hyvinge 2013 – Vinterpalatset

Temat för bostadsmässan i Hyvinge, som ordnades 12.7–11.8.2013 i området Metsäkalteva, var funktionalitet. Temat syntes både i planeringen av de allmänna områdena och i mässhusen. I Hyvinge sätter man värde på en smidig vardag och livets små njutningar. Mässhuset av Mammuthus är en variant av Vinterpalatset, som är en av våra nyaste husmodeller. Vinterpalatset är ett hem för familjen som har en aktiv vardag. Familjen med många fritids- och idrottsaktiviteter, men som också gillar mys i hemmet. Hemmet måste klara av det dagliga stöket, och Vinterpalatset har uttryckligen planerats med tanke på dessa krav. Vinterpalatset har fyra sovrum och lämpar sig därför också för en lite större familj.

Karleby 2011 - Lönneberga

I det väl tilltagna Lönneberga finns plats för flera Emil och Ida, eftersom man i planeringen satsade på rejäla rum. Tvåvåningshuset Lönnebergas undervåning inrymmer gemensamma utrymmen: det synnerligen luftiga vardagsrummet och köket med köksö. Sovrummen är placerade i övre våningen. Där finns också ett allrum som kan tjäna exempelvis som en rofull läshörna. Lönnebergas imponerande bastuavdelning har skördat mycket beröm från mässbesökarna. Detta hem passar väl in även på mindre stadstomter.

Karleby 2011 - Axet

Tack vare sina stora ytor och många sovrum får även en större familj plats i Axet. Husbygget kan genomföras förmånligt, vilket gör modellen lämplig som den unga familjens förstahem. Axets pärla är den öppna terrassen som designats med inspiration från skärgårdsfritidshus.

Kuopio 2010 - Lasseliten

En fläkt av herrgård rör sig kring det underbart ljusa och hemtrevliga huset Lasseliten. Dess drygt 190 kvadrats boendeyta omfattar en enhet med vardagsrum-kök-matplats med förtjusande rymd och ett flertal sovrum. Ljusa ytor och timrets tidlösa charm framhäver verkligen husets sköna rymd och känsla.

Kuopio 2010 - Katthult

Katthult passar bäst som ett hem för ett par eller en liten familj. Detta kompakta ljusa och stilfulla hem har allt du behöver. I Katthults hjärta finner du ett stämningsfullt kök och vardagsrum som är åtskilda med en spaljé.

Kuopio 2010 - Knattebo

Knattebos varma atmosfär känns redan när du kliver in. Funktionen har varit planeringens ledstjärna. Smarta förvaringslösningar, hemvårdsutrymmen och vindfång med sandfälla bidrar till att vardagen flyter på bekvämt. Om kvällen dras hela familjen till det rymliga köket för att samtala om dagens händelser.

Vasa 2008 - Col Legno

Col Legno, mässobjektet år 2008, en praktfull skapelse med två våningar och vind, uppfördes i Vasas kustlandskap. Förtjusande Col Legno är ett rymligt och praktiskt hus vars många sovrum och rejält tilltagna ytor passar för även den större familjen. Den underbara terrassen är en dröm i sig under sommarkvällar.

ProCache: v313 Render date: 2020-02-17 22:19:20 Page render time: 0.1452s Total w/ProCache: 0.1726s